Fleacare – Een natuurlijke vlooienband voor je hond

Wat is het verschil tussen een natuurlijke vlooienband en een reguliere anti teken en vlooienband

Er is vaak verwarring over de verschillen tussen een natuurlijke vlooienband of een reguliere halsband tegen vlooien en teken bij honden. De verwarring ontstaat meestal over de samenstelling en de werking van beide producten. In dit artikel zul je leren wat het verschil is tussen beide en welke je het beste kan kiezen om teken en vlooien te voorkomen en genezen.

Fleacare Labrador

De reguliere vlooienband

De werking van de reguliere vlooienband is vaak gebaseerd op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden of biociden. Deze worden in de landbouw veelvuldig gebruikt om ongedierte te bestrijden en het voedsel dus te beschermen tegen ongewenste invloeden. Tegenwoordig worden de reguliere vlooienbanden ook voorzien van deze bestrijdingsmiddelen. Na het omdoen van de reguliere vlooienband verspreiden de bestrijdingsmiddelen langzaam over de vacht van je hond. De middelen worden tevens door de huid van de hond opgenomen en komen dan in de bloedbaan terecht. Deze middelen worden vaak als effectief omschreven. Echter concluderen veel hondeneigenaren vaak kale plekken rondom deze halsband en komt het regelmatig voor dat honden diarree verschijnselen krijgen.

De natuurlijke vlooien en tekenband

Er zijn ook natuurlijke varianten op de markt verkrijgbaar in het segment van vlooien en teken bestrijding bij honden. Fleacare is hier een voorbeeld van. Deze natuurlijke vlooienband is opgebouwd uit zeven biologische ingrediënten; tijm, linaloe, tijm-olie, citroengras, kruidnagel, kaneel-olie en pepermunt. Deze bestanddelen zijn veilig gebleken voor honden en mensen. De effectieve werking bedraagt ongeveer acht maanden. Dit is afhankelijk van de grootte van de hond en bijvoorbeeld externe factoren zoals het aantal keer dat de hond een duik in het water neemt. De natuurlijke ingrediënten verspreiden zich langzaam over de vacht van de hond en voorkomen en genezen de meest voorkomende ongedierte bij honden; vlooien, teken, larven, luizen en muggen.

 

fleacare vlooien

Conclusie

Beide soorten vlooienbanden hebben dezelfde functie en verspreiden zich op dezelfde manier over de vacht van de hond. Echter is uit onderzoek gebleken dat de reguliere vlooienband vaker zorgt voor ongewenste effecten tegenover de natuurlijke vlooien en tekenband. Het is belangrijk om de functie van de band af te wegen tegenover de bijwerkingen en of gevolgen hiervan. De Fleacare vlooienband komt in deze vergelijking beter uit de test. Klik hier voor meer informatie over de natuurlijke vlooien en tekenband van Fleacare.