Kruidvat hondenverzekering

Kruidvat is al jaren meer dan alleen een Kruidenier. Tegenwoordig kun je er ook terecht voor je foto’s, elektronica, hondenvoer en zelfs verzekeringen.

Tot voor enkele jaren kan je ook via Kruidvat een huisdierverzekering afsluiten. Maar dat is nu niet meer mogelijk. Omdat mensen toch nog steeds zoeken naar een verzekering via Kruidvat laten we deze pagina staan.

Je kan wel best onze actuele vergelijking nakijken.

Deze verzekeringen staan op naam van Kruidvat maar worden gedekt door Aegon. Sinds zit er ook een hondenverzekering in het verzekeringspakket van de Kruidvat. Tijd voor ons om de voor- en nadelen van deze verzekering uit te pluizen.

Basispakket Kruidvat Hondenverzekering

Het basis pakket van de hondenverzekering van de Kruidvat bevat het volgende:

 • De kosten van de dierenarts of dierenarts-specialist.
 • Medische noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose. De Kruidvat hondenverzekering beoordeeld of een behandeling noodzakelijk is.
 • Een medisch noodzakelijke opname. Ook hierbij beoordeeld de Kruidvat hondenverzekering de noodzaak van een medische opname.
 • De aanschaf en plaatsing van een identificatiechip. De kosten voor het consult van de plaatsing worden niet gedekt.
 • Onderzoek noodzakelijk om een aandoening of ziekte vast te stellen. Hierbij kunt u denken aan: röntgenologie, bloedonderzoek, microbiologisch onderzoek en weefselonderzoek en echoscopie.
 • Door een dierenarts of specialist voorgeschreven hondengeneesmiddelen. Deze dienen in Nederland geregistreerd te staan.
 • Hulpmiddelen als verbandmiddelen of implantaten welke nodig zijn bij de directe behandeling. Deze worden niet vergoed wanneer het wordt ingezet als onderdeel van de revalidatie.
 • Euthanasie.
 • Dwang- en sondevoeding.
 • Bij een aandoening aan de heupen of ellebogen wordt alleen het eerste consult vergoed. Overige kosten m.b.t. de aandoening van heupen of ellebogen worden niet vergoed.
 • Bij de aandoening OCD wordt alleen het eerste consult bij de dierenarts vergoed. Alle overige kosten met betrekking tot deze aandoening worden niet vergoed.

De maximale vergoeding bij de hondenverzekering van de Kruidvat is € 3.500,- euro per verzekeringsjaar.

Eigen risico

Bij de hondenverzekering van de Kruidvat bedraagt het eigen risico € 35,-. euro per ingediend declaratieformulier.

Aanvullende verzekeringen

De hondenverzekering van de Kruidvat biedt de volgende vier aanvullende verzekeringen.

1.) Crematie:
De vergoeding bij het overlijden van uw hond bedraagt € 150,- euro. Deze aanvullende verzekering is mogelijk voor € 2,40 euro per maand boven op de basisverzekering.

2.) Preventie & verzorging:
Onder de aanvullende preventie & verzorging verzekering vallen; vaccinaties, gebitsverzorging, sterilisatie en castratie. De vergoedingen zijn als volgt:

VACINATIES

Bij vaccinaties is het maximaal te declareren bedrag € 50,- euro per jaar.

GEBIT

Bij gebitsverzorging zijn er 3 opties, namelijk:

• Extracties: Maximaal € 150,- euro per ingreep
• Cariësbehandeling: Maximaal € 150,- euro per ingreep
• Wortelkanaalbehandelingen. Dit kan alleen op basis van een medische indicatie van een dierenarts en de vergoeding is maximaal € 500,- euro per ingreep

3.) Reisverzekering
Voor de reislustige hondenbezitters is er een aanvullende reisverzekering mogelijk voor de hond. De kosten hiervoor bedragen € 3,25 euro per maand boven op de basisverzekering. De maximale vergoeding bedraagt € 1.000,- euro per jaar.

4.) Sterilisatie / castratie:
Tot slot is het ook mogelijk om uw hond bij te verzekeren voor een sterilisatie of castratie. De vergoeding hiervoor hangt af van het gewicht van uw hond. Tot 10 kg is de maximale vergoeding € 112,50 euro tussen de 10 en 25 kg is dit € 150,- euro. Boven de 25 kg is de vergoeding € 200,- euro.

Premie berekenen

Klik hier om de premie van uw kruidvat hondenverzekering te berekenen!
Wij raden u aan om voor het afsluiten van uw hondenverzekering de polis nog een rustig door te nemen. Zo weet u precies wat er gedekt wordt en wat niet en komt u in de toekomst niet voor onaangename verassingen te staan.

Ben je erbij?

Word lid Van onze nieuwsbrief en ontvang de leukste nieuwtjes en promoties voor je huisdier

Schrijf je nu in