Technologie voor je viervoeter
April 4, 2020- Author: hondenpagina.com |
- Last Updated: April 4, 2020
Heb jij een hond die niet goed alleen kan zijn? Of juist een hond die overal heen loopt?
Wil je je hond graag lekker buiten laten maar wil je niet dat hij je tuin of terrein verlaat?
Of heb je misschien een hond die na een lange wandeling nog steeds barst van de energie?
In dit artikel gaan we in op een aantal apparaten die het soms net even wat makkelijker maken, nl. een hondencamera, een GPS tracker, een hondenomheining en een hondenloopband.
Je hond altijd in het vizier met een hondencamera
Sommige honden kunnen niet zo goed alleen zijn. Er zijn honden die bang worden en honden die de boel gaan slopen. Met een hondencamera kun je op afstand zien wat jouw hond precies doet als je niet thuis bent. Een hondencamera streamt beelden via een app van de camera naar je telefoon of ander device.
Veel hondencamera’s hebben diverse functies, zoals geluids- en bewegingssensoren of traktatiedispensers. Hieronder gaan we wat verder in op een aantal van die functies en waar die functies handig voor kunnen zijn.
Een GPS tracker voor je hond
In sommige gevallen kunnen GPS trackers handig zijn. Een GPS tracker voor honden houdt bij waar je hond zich bevindt. Je kunt de tracker vastmaken aan de halsband. Er zijn ook GPS trackers die geïntegreerd zijn in een halsband. Op je telefoon of device kun je precies zien waar je hond, of eigenlijk de tracker, zich precies bevindt.
Wanneer is dit handig, kun je je afvragen? GPS trackers kunnen uitkomst bieden als je bijvoorbeeld op een groot stuk grond woont, waarop je hond vrij mag bewegen. Zo weet je precies waar hij is. Sommige trackers hebben de mogelijkheid om een veilige zone voor je hond in te stellen. Je krijgt een waarschuwing wanneer je hond zich buiten de veilige zone begeeft.
Voor avontuurlijke of heel actieve honden kan dit ook een oplossing zijn. Sommige honden trekken er graag op uit of rennen een heel stuk en zijn dan verdwaald. Op deze manier kun je ze als baas snel lokaliseren.
Mocht je graag jagen met je hond, dan is een GPS tracker ook handig. De positie van je hond is eenvoudig te traceren.
Er zijn verschillende soorten GPS trackers voor honden op de markt. Een nadeel van de trackers is dat de werking afhankelijk is van satellieten die de signalen leveren. Veel nieuwe trackers zijn uitgebreid met cellulaire netwerktracking, waardoor de positie nauwkeuriger bepaald kan worden en de dekking tegelijkertijd vergroot wordt.
Mocht je overwegen een GPS tracker voor jouw hond aan te schaffen, is er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tracker tegen alle weersomstandigheden kan. Ook is het prettig als de tracker de mogelijkheid heeft tot verschillende meldingen, en niet alleen een melding wanneer jouw hond heel ver weg is.
De grootte van de halsband met tracker of de zwaarte is afhankelijk van de grootte van jouw hond.
Een draadloze omheining om de tuin
Woon jij ergens waar je je hond heerlijk vrij om het huis kan laten bewegen? Dan heb je wellicht ook een hek om je tuin of stuk grond. In plaats van een hek van hout of metaal, zijn er tegenwoordig ook ondergrondse en draadloze hondenomheiningen.
Een ondergrondse en draadloze hondenomheining is niet zichtbaar en toch blijft je hond binnen een bepaalde straal om je huis. Een draadloze hondenomheining behoeft geen onderhoud en het is veiliger.
Bovendien is het eenvoudig te installeren. Je bepaalt vooraf de grenslijn en trekt vervolgens de draden. Dit laatste is niet ingewikkeld maar neemt wel wat tijd in beslag.
De hondenomheining is elektrisch. Je hond draagt een speciale halsband die communiceert met het systeem, dat is voorzien van een ondergrondse draad of van een draadloos signaal.
Zodra jouw hond bij de grens in de buurt komt, geeft de halsband een signaal af in de vorm van een trilling, zodat je hond leert daar niet meer te komen.
Er zijn verschillende omheiningen verkrijgbaar. Kijk goed waar je voorkeur naar uitgaat wat betreft het systeem.
Een hondenloopband voor jouw hond
Loopbanden helpen je hond om voldoende beweging te krijgen. Sommige honden hebben problemen met hun spieren of botten. Je kunt een hondenloopband dan inzetten als fysiotherapie. Je kunt zelf instellen hoe hard de hond mag lopen op de band en je hond loopt op een goede ondergrond. Anders ten opzichte van een wandeling buiten dus, waarbij je geen controle kunt uitoefenen.
Sommige honden barsten nog van de energie terwijl ze net een lange wandeling in het bos achter de rug hebben. In dat geval kun je de hond ook op de loopband zetten. Op deze manier raakt je viervoeter nog wat extra energie kwijt.
Ben je zelf niet goed in staat om je hond uit te laten, bijvoorbeeld vanwege ziekte? Ook dan kan een hondenloopband een oplossing zijn.
Er zit een aantal nadelen aan het gebruik van een hondenloopband, een loopband moet bijvoorbeeld niet het uitlaten helemaal vervangen. Je hond heeft behoefte aan buitenlucht en aan prikkels, waardoor zijn hersenen gestimuleerd worden. Ook heeft je hond behoefte aan contact met andere honden. Dus een hondenloopband is een prima product om je hond de juiste lichaamsbeweging te geven of extra energie kwijt te laten raken, maar laat je hond daarnaast ook regelmatig in de buitenlucht.